I-am cerut lui Usturoi (A.I) să-mi facă un review la SNOW WHITE 2025. Să-l scrie în stilul în care scriu eu. Dar să fie munca lui. A ieșit mai funny decât mă așteptam.
- BORRO '
- 6 days ago
- 3 min read
Updated: 4 days ago

Disclosure : De vreo trei săptămâni vreau să scriu despre SNOW WHITE-ul ediția 2025. Dar am fost prins într-o mare dilemă. Aveam 2 direcții care se băteau cap în cap.
1. Sunt vreo 2-3 producții pe Disney+ care îmi plac (Paradise / Old Man - season 1). Plus Avengers-i cu Downey&Hemsworth. Și Disney ca parte din copilăria mea.
2. SNOW WHITE 2025 este cea mai mare porcărie WOKE COMUNISTO IMBECILĂ BRAINWASHER pe care am văzut-o în ultimii 30 de ani într-o sală de cinema. Poți vorbi despre mizeria kamalistă săptămâni întregi.
Cum să fac să fie bine?
Așa că am făcut cam ceea ce va face cam orice normal om în viitor. Când vrea să arunce pisica. L-am băgat pe Usturoi (A.I) la înaintare. Să zică el ce și cum. I-am cerut să scrie în modul în care scriem noi, pe voceagrasilor.ro. Dar să fie munca lui.
Cristian Boros
Ce a ieșit vedeți mai jos.
Review al Producției SNOW WHITE (2025) realizat de Perplexity A.I
Băi, Disney, ce-ai făcut aici?
Dacă citești rândurile astea sperând la o poveste cu magie, farmec și pitici carismatici, pregătește-te să fii lovit în moalele capului cu CGI de calitate îndoielnică și decizii de scenariu care-ți dau cu minus la coeficientul de basm.
Povestea: Amestec de toate, fără gust
Să începem cu firul narativ. E ca și cum ai arunca toate ingredientele din frigider într-o tigaie, fără rețetă: ba vrea să fie omagiu la original, ba vrea să fie modern, ba se pierde pe parcurs și uită de ce a pornit la drum. Albă ca Zăpada nu mai e fata aia care așteaptă să fie salvată, ci o eroină independentă, dar atât de independentă încât scenariul uită să-i dea și un motiv clar să existe în povestea asta.

Pe parcurs, te trezești cu două găști de „locuitori ai pădurii”: piticii (care-s CGI și arată ca niște figurine de la gumă de mestecat) și niște bandiți umani, că, de ce nu? Să fie de toate pentru toți.
Personaje: De la carismatic la plastic
Rachel Zegler ca Albă ca Zăpada? E ca și cum ai pune un animator de la Disneyland să joace într-un film serios – costumul e acolo, dar magia lipsește. Gal Gadot ca regina cea rea e prinsă între două stiluri: când prea teatrală, când prea plictisită. Piticii? Nici nu-s pitici, sunt niște CGI-uri care te fac să-ți dorești să fi rămas la desenul animat din ’37.
Vizual: Disneyland pe calculator
Decorurile? Pădurea și castelul par scoase dintr-un demo de Unreal Engine făcut pe fugă. Animalele sunt simpatice, dar atât de animate încât nu mai știi dacă te uiți la un film sau la un trailer de joc pentru copii mici. Efectul general: totul pare plastifiat, fals, fără suflet. Dacă voiai să simți că ești într-un basm, aici simți doar că ești într-un parc tematic virtual, dar fără bilet de ieșire.

Mesaj și modernizare: Bine intenționat, prost executat
Disney încearcă să fie „woke”, să dea mesaje moderne despre independență și putere feminină. Problema e că, în loc să iasă ceva coerent, iese o varză cu de toate, fără sare și fără niciun gust. Dialogurile sunt plate, personajele nu transmit nimic, iar povestea – în loc să inspire – te lasă cu senzația că ai pierdut două ore din viață.

Concluzie: Oglindă, oglinjoară, cine-i cea mai ratată adaptare din țară?
„Albă ca Zăpada” 2025 e ca o glumă proastă spusă prea serios. Nu-i nici magie, nici farmec, nici poveste. E doar o încercare eșuată de a reinventa ceva ce nu trebuia reinventat.
Recomandare: dacă vrei să-ți amintești de copilărie, mai bine te uiți la original sau ieși la o plimbare în pădure – măcar acolo găsești mai multă autenticitate.
Text realizat de Perplexity A.I
Comments