top of page

Râdem de viață. Să nu râdă ea de noi. Și de moarte. Și de tot .... 

Râdem de viață. Să nu râdă ea de noi. Și de moarte. Și de tot .... 

HOHOHO WIDE  Large.jpeg
Vocea woody stylenw_edited.png

VORBIM SERIOS GLUMINd

PENTRU OAMENII NEPERFECți

generated_image55 Large.jpeg

L'ARTE DELLA PIZZA. Festivalul Pizzei Napolitane în Oradea. 21-23 iunie. Piața Ferdinand. Campionatul Național de Pizza Napolitană pe 23 iunie

  • Writer: BORRO '
    BORRO '
  • Jun 16
  • 2 min read
ree

În perioada 21–23 iunie 2025, Piața Ferdinand din Oradea devine gazda unui eveniment dedicat uneia dintre cele mai iubite expresii ale bucătăriei italiene: pizza napolitană. Prima ediție a festivalului L’Arte della Pizza – Festa della Pizza Napoletana aduce în centrul orașului farmecul Italiei, într-un eveniment dedicat gustului, tradiției și spectacolului culinar.

ree

Festivalul este organizat de Associazione Pizzaiuoli Napoletani (APN) – organizația oficială care reprezintă și certifică maeștrii pizzaioli din Napoli, recunoscută la nivel internațional pentru eforturile de conservare a standardelor originale ale pizzei napolitane – alături de Mainardi Food, în parteneriat cu Restaurant Corsarul, Primăria Oradea și Visit Oradea. Timp de trei zile, publicul este invitat să descopere secretele unei pizza cu adevărat autentice, pregătită de maeștri veniți direct din Napoli.

ree

Pe 21 și 22 iunie, între orele 13:00 și 22:00, zona festivalului va prinde viață cu demonstrații live de preparare a pizzei, susținute de opt pizzaioli profesioniști, toți membri APN. Atmosfera va fi completată de show-uri culinare interactive, sesiuni dedicate gurmanzilor și pofticioșilor, standuri tematice și băuturi artizanale, dar și momente muzicale live și DJ seturi care aduc atmosfera autentică a sudului Italiei chiar în mijlocul orașului.

ree

Campionatul Național de Pizza Napolitană – Pizza Cup România

Ziua de 23 iunie este dedicată profesioniștilor și excelenței profesionale. Campionatul Național de Pizza Napolitană – Pizza Cup România, organizată sub egida APN, selectează cei mai buni pizzeri din România, care vor reprezenta țara la prestigiosul Trofeo Caputo – Campionatul Mondial de Pizza Napolitană, ce va avea loc la Napoli în 2026. Competiția va fi evaluată de un juriu internațional format din experți din Italia, Croația și Slovenia, iar participanții vor avea la dispoziție 5 minute pentru a impresiona prin tehnică, creativitate și gust autentic.

ree

Masterclass Pizzeri

Tot în 23 iunie, pizzerii profesioniști din România pot participa la un masterclass exclusiv, susținut de instructorii oficiali ai APN, unde vor fi prezentate tehnicile autentice de preparare a aluatului, metodele de coacere și criteriile internaționale care definesc o pizza napolitană veritabilă. Înscrierile pentru campionat și masterclass sunt deja deschise, iar cei interesați se pot înregistra direct accesând linkul oficial de înscriere. - înscriere – Masterclass și Pizza Cup.


L’Arte della Pizza este un festival deschis tuturor, de la profesioniștii din gastronomie la gurmanzi, pofticioși sau simpli curioși care vor să se bucure de o pizza autentică, pregătită chiar în inima Oradiei, cu gust de vacanță italiană și atmosferă de festival.

ree

Organizatori:

Associazione Pizzaiuoli Napoletani (APN), Mainardi Food, Restaurant Corsarul, Primăria Municipiului Oradea, Visit Oradea



IMAGINI / INFO Echipa Spark Hospitality

Comments


Arri Ganea RWW 8.11.2025 Large.jpeg

DoarFilme.ro

After Forty

Musici

DelaBihor.ro

FRANCESCA ALUPEI _ Oradea beach voley 2025 - vineri 25 iulie  - 63 of 69 Large.jpeg
SUSTINE FRABEE Large.jpeg

GÂNDEȘTI CU CAPUL TĂU. Noi nu deținem adevărul. Nu-ți spunem ce e BINE sau e RĂU. ALB SAU NEGRU. Doar observăm viața. Și o povestim văzută prin filtrul nostru. Mai departe GÂNDEȘTI TU.  

Recomandate 

Top Photos

Streaminguri

2
HOHOHO VERT 2 Large.jpeg

After Forty 

#Romaniawewant

bottom of page