top of page

ROAD HOUSE. Gyllenhaal pe post de Patrick Swayze și McGregor pe post de Hâtz. Mai fain decât originalul. Pe Prime Video

Updated: Apr 10




SuperFunny. Revigorant. Încântător de văzut după mișcarea de dimineață, într-o sâmbătă plină de soare, la final de martie.


Au luat tema de la Road House-ul din 1989. Filmul de duzină făcut de Patrick Swayze între hiturile Dirty Dancing (1987) și Ghost (1990).


Dar atât au luat.

Tema.


ROAD HOUSE-ul din 2024 e un film mult mai luminos și plăcut de urmărit. N-am vrut să mă uit, pentru că Swayze e unul dintre actorii mei ICON. Dar GYLLENHAAL m-a obligat. Cam cum face de fiecare dată cu filmele în care joacă.



Mi-e nesuferit as fck când îl văd în chestii de presă, sau alte căkturi de Hollywood, dar în filme nu-l mai văd deloc. Nu mai văd nici o secundă actorul, ci doar personajul. Indiferent că e film de oauu sau porcării pe placul criticilor, Gyllenhaal e magnetic de fiecare dată. Slăbănog dintr-ăla împuțit care te face să vrei să-i aplauzi fiecare grimasă din film.



Așa face și în ROAD HOUSE-ul celor de la Prime Video. Și aici e slăbănog dintr-ăla shredded-uit, cu abdomen de zici că-i de manual de anatomie. E Dalton, un fost luptător de MMA care și-a omorât cel mai bun prieten într-un meci pentru UFC. Și acuma trăiește vai de mama lui, câștigând bani bătându-se cu diverși jegoși prin tot felul de spelunci. Cam cum e viața luptătorilor UFC care nu ajung staruri.


Și Dalton ăsta, personajul lui Gyllenhaal, e angajat de o negresă, Frankie, să vină să-i facă ordine în clubul pe care îl are moștenire de la tacsu’. În Florida, pe malul mării. Loc superb, unde oamenii admiră marea, se relaxează și fac consumație la bar.



Dar localul ei, ROAD HOUSE, e pe lista de next to be demolat a unui copil de infractor cu bani. Infractorul e la bulău, iar fiu-său e un cretin. Genul de beizadea cum vezi și la noi peste tot. Ben Brandt, beizadeaua, e făcut excelent de Billy Magnussen, nouă față de perfect idiot de la Hollywood.



Și ăsta, beizadeaua, vrea să dărâme ROAD HOUSE - ul. Pentru ca apoi să transforme zona în stațiune de lux. Are o gașcă de vagabonzi violenți care o terorizează pe Frankie și localul eu, dar Dalton îi face pe toți pachet.


Aici intră pe fir infractorul din bulău. Tata dobitocului. Și ăsta îl trimite să rezolve problema pe Knox, un criminal violent psihopat făcut de fostul circar din UFC Conor McGregor. Și irlandezul cu atitudine de suprem cocalar face un rol absolut senzațional. Nu-ți dai seama dacă se joacă pe el sau chiar e născut actor pentru tipul ăsta de personaje.



Knox e genul de personaj Hâtz. Exact ca Dorian Popa. Umflat de steroizi, crăcănat și încordat tot timpul. Iar de vorbit vorbește cam ca Selly, varianta cu defect total de vorbire. Un penibil cum vezi în toate gym-urile la ora actuală. Creier prăjit în testosteron. E singurul care-i face față lui Dalton. Îi și cauzează daune. Dar până la urmă ajunge tot în sacul negru.


Cocalar, necocalar. Greu de înțeles ce zice uneori. Dar McGregor face din Knox un personaj absolut spectaculos. FIREWORKS IN THE HOUSE. Omul își știe partea. ȘI O FACE SUPERBINE. E clar de luat în calcul pentru rolurile de bad boys demenți în filmele de la Hollywood. E opozantul perfect la personajele lui Statham.



Castul e unul dintre secretele reușitei ROAD HOUSE-ului din 2024. Pe lângă Gyllenhaal, Magnussen și McGregor apare și Joaquim de Almeida. Bucho din DESPERADO sau Reyes din seria Fast & Furious.



Portughezo-americanul care încântă în toate rolurile de villain pe care le face e aici doar pe jumătate villain. E șeriful care e pe mână cu beizadeaua și care încearcă să-l gonească pe Dalton din zonă. Absolut încântător de Almeida în partitura sa. Ca de fiecare dată.



Castul îl mai are în componență și pe Post Malone, care deschide filmul. Scena lui e scurtă și el e excelent. Am sperat până spre final să mai apară, dar îl vezi exact cât ține și un Rockstar. Fain grasu’.


Foarte, foarte faină varianta ROAD HOUSE 2024.

Cast super, Dominicana în toată splendoarea ei, scene de luptă foarte mișto realizate și un aer plăcut revigorant pe care ți-l transmite.



Zic că e un film revigorant pentru că așa e și personajul lui Gyllenhaal. E mereu calm, zici că plutește pe nori. Si nu vrea să facă rău nimanui. Până când i se aprinde martorul pe bord. Și are CEA MAI FAINĂ replică a unui personaj văzută de mine în 2024. După ce se tot ciocnește cu cocalarii lui Brandt, la un moment dat e întrebat dacă i-a ajuns. Și dacă îi e frică. Și zice Dalton :


Mi-e frică. Mi-e teamă de ceea ce se poate întâmpla când cineva mă provoacă prea mult.


NICE!


121 minute.

Prime Video.


Ne-a plăcut maxim!


Merită timpul petrecut pe streaming.


Și BIIG LIKEE!



Borro’


IMAGINI : screen captures imdb.com






Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
bottom of page