top of page

BOX OFFICE RO. PRODANCA mai slabă decât Fetița Zurli. Filmul ei a vândut la lansare cu 40.000 dolari mai puțin decât SUPERPIETONII ZURLI. BRO MANIA e still tata lor

Updated: Feb 18



Date de pe CINEMAGIA.RO. Boxoffice Romania



Vrăjeala și cocălăreala de tik-tok nu ajung să vinzi bilete la cinema 


DOAR FILME-N CAP. Toată lumea face azi filme în România. Nu era de ajuns că o vezi non-stop pe internet sau în show-uri tv penibile. Anamaria Prodan - Shakira de Romania - are acum și film la cinema. 


COMPLOTUL BONELOR. Genul de film în care pui copiii rudelor sau sponsorilor în fața camerei și îi prostești că sunt staruri de cinema. Un film la care te poți uita acasă, în weekend, când vrei să moțăi și lași tv-ul deschis. Dar atât.



Partea mișto e că vândutul de bilete la cinema arată star-power-ul real. Adică câtă lume îți cumpără produsul pe bune. Cât de bun ești în munca ta în real life. Audiența dată de numărul biletelor vândute, nu vrăjeala social media.


Și vândutul de bilete arată că Zâna Cocalarelor - femeia de la care Reghecampf n-a vrut să-și ia nici măcar cămășile, doar să fugă cât mai departe de ea - e mai slabă în cinema decât Fetița Zurli, creația Mirelei Retegan. 

incasari in wknd de deschidere

Și asta în condițiile în care filmul Zurli a fost cea mai mare dezamăgire de boxoffice dintre filmele românești lansate la început de 2024. Pentru că așteptam de la Mirela Retegan să se bată în încasări cu Matei Dima și a lui TATI PART-TIME. E un fenomen creat pentru familiile de oameni de bună credință și bun simț. Trebuia să rupă cu încasările.


În primul weeknd - când un film își arată forța prin numărul de bilete vândute - SUPERPIETONII ZURLI a vândut în valoare 122 mii usd. Aproape 6 miliarde roni. Filmul Shakirei de România - femeia care se bate cu bărbații și își nenorocește psihic copiii când bărbatul se satură de kitsch și cocălăreală fugind de ea mâncând pământul - a vândut de 80 mii dolari. Adică puțin peste 3 miliarde roni. 


diva kitsch-ului si Dan Alexa

Ceea ce înseamnă praf. Într-un weekend în care nu avea practic cu cine să se bată. Mai intrase în cinematografe doar POOR THINGS, tâmpenia cu Emma Stone ca Lisa Frankestein. Și care a vândut bilete de doar 3,8 milioane usd în toată lumea. Iar sub ea stă petarda ARGYLLE, dovada că Apple aruncă bani pe foc când produce filme mai tare decât gașca lui Boloș & Ciolacu la noi. Au băgat cei de la Apple 200 milioane usd și au scos 60.



Mai slab decât filmul Prodancăi a fost recent doar VISUL, filmul cu celălalt simbol al cocalarilor din România, Serghei Mizil. Un film cu pușcăriași care a vândut în primul weekend bilete de 48 mii usd. Dar acolo nu existau așteptări.


În rest, nimic nou. MATEI DIMA arată pentru încă o săptămână că e tata producătorilor de film din România. Producția lui, TATI PART-TIME - cu Eva Măruță leading star și câțiva actori pe lângă ea - a ajuns la 6 săptămâni pe ecrane și în ultima săptămână a vândut aproape 16 mii de bilete. Adică pe final de campanie a vândut cu 3 mii de bilete mai mult decât diva kitschului la debut. Iar per total a ajuns la 380 mii bilete vândute. Adică undeva la 2 milioane trei sute usd încasări. OAUUU pentru România.



Ar mai fi de zis că BEEKEPER-ul lui STATHAM a ajuns 750 mii usd încasări în românica, iar KLAUS & BAROSSO de la Micutzu ține aproape cu 700 mii usd făcuți din bilete. 



SUPERPIETONII ZURLI rezistă încă pe ecrane și au vândut în ultima săptămână încă aproape 6 mii de bilete, ceea ce îi duce la încasări totale de aproape 300 mii usd.  


Borro'



IMAGINI : Cinemagia.ro





Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
bottom of page