top of page

BIRTA mai face 200 de locuri de parcare pe Milcovului și Martin Andersen Nexo




Primarul Florin Birta și viceprimarul Marcel Dragoș s-au întâlnit ieri cu cetățenii care locuiesc în cartierul Rogerius, pe străzile Milcovului și Martin Andersen Nexo, unde administrația locală continuă lucrările de amenajare a parcărilor. 



Aici, Primăria Oradea va amenaja circa 230 de locuri de parcare, după demolarea garajelor insalubre, ce afectau imaginea cvartalului de locuințe.  Conform estimărilor municipalității, până la sfârșitul lunii aprilie vor fi desființate 150 de garaje aflate pe teren public, urmând ca după eliberarea amplasamentului acestea să fie amenajate, delimitate și numerotate, respectiv să fie atribuite prin asociațiile de proprietari.



Astfel, aproximativ 130 de locuri de parcare se vor amenaja, într-o primă fază, pe strada Martin Andersen Nexo. Lucrările vor fi finalizate până la finalul lunii mai. 


De asemenea, primarul a informat cetățenii că, pe partea dreaptă, în direcția de mers spre benzinăria MOL, se va stabiliza taluzul și se vor realiza lucrări pe partea carosabilă, urmând să fie amenajate două benzi de circulație, câte una pe sens. 



În aceeași direcție de mers, pe partea dreaptă, se vor amenaja locuri de parcare la 90 de grade, respectiv la 45 de grade, în funcție de lățimea disponibilă a terenului. Pe partea stângă se vor amenaja locuri de parcare în paralel cu partea carosabilă. În cadrul lucrărilor se vor amenaja și trotuarele. 



„După finalizarea lucrărilor din prima fază, în faza a doua vom realiza noi locuri de parcare, după demolarea garajelor de pe strada Milcovului – tronsonul delimitat de strada Mureșului, calea ferată CFR și benzinăria MOL. Și aici estimăm că vom reuși să amenajăm alte cel puțin 100 de locuri de parcare, cu finalizarea lucrărilor până la finalul lunii august. Ulterior, asociațiile de proprietari din zonă vor decide dacă locurile de parcare proaspăt amenajate vor fi transformate în parcări de domiciliu sau dacă parcările vor fi folosite la liber, în continuare”, a declarat Florin Birta.


IMAGINI / INFO

Biroul de Presă

Primăria Oradea

Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
bottom of page