top of page

ARGYLLE. Cavill, Cranston, Jackson, Rockwell, Dallas Howard, Cena, Dua Lipa, Vaughn. Și de restul ceapă

Updated: Feb 5



DOARFILME.RO De văzut la cinema doar dacă îți e foarte, foarte dragă persoana cu care mergi. Sau ai o gașcă de prieteni și nu contează ce rulează pe ecran.


Eu m-am dus pentru Cavill. Revenirea lui Superman după ce i-a ftut Black Adam cariera de i-au sărit toți fulgii. Îmi place Henry Cavill - după mine Bondul perfect after Craig. Sau Hunt-ul următor după ce-și face Cruise cascadoria finală. Și vroiam să-l văd într-o acțiune/comedie care să mă încânte.

Cu vrutul am rămas.



ARGYLLE trebuia să fie - după trailer - o nebunie de film. Aventuri și momente amuzante. Și avea toate atuurile.


Regizor - Matthew Vaughn, omul cu superhitul Kingsman - și A-lister-i unu și unu pe afiș.

Henry Cavill, Bryan Cranston, Samuel L Jackson, Sam Rockwell, Bryce Dallas Howard, John Cena. Plus Dua Lipa super sexy, în versiunea blondă.



Și le-a ieșit un film simetric. Primul sfert de oră e oauuu. O scriitoare scrie povești, și în paralel îți arată aventurile eroilor ei. Foarte mișto și promițător începutul. Dar apoi parcă au schimbat writer-ul și au transformat totul într-o varză.


Au vrut să umple două ore și jumătate - probabil ca să-l vândă apoi la kilogram - și au băgat apă cât să umple două piscine pentru înotătorii în apă la 3 grade.


Iar ultimul sfert de oră e ca și primul. Doar că invers. Adică îți vine să ieși din sală. O aberație gay halucinogenă care te îmbie să-ți dai palme peste față. Am crezut că îmi era prea cald mie fiindcă sunt gras. Dar un tip la trei scaune de mine n-a mai rezistat. Un Băgami-aș cu scârbă și a ieșit din sală. Și era slab.




Pe lângă scena mega gay cu curcubee de fum colorate care îți dădea impresia că-și bate joc de tine ca spectator, a fost și scena dansului. Ea îl ține pe el în brațe și se rotesc de nebuni. Doar că el e crăcănat la maxim și pla lui e în dreptul feței ei. Sexul oral e bun pentru toată lumea, dar scena asta e dezgustătoare.


În primul sfert fusese același dans, dar cu Cavill și Dua Lipa la cadru. Dua era sus și Superman la primire. Era puțin exagerat, dar parcă privibil. Dar nici una nu se cadra la un film +12. Dar, nah, progresiștii sunt noii evrei la Hollywood.


Povestea nu e rea. O scriitoare scrie povești, care apoi se întâmplă în realitate. Și două găști de hoți vor s-o fure și să o pună să scrie următorul capitol pentru ca să găsească ei o chestie. Cranston e șef într-o parte, Jackson în cealaltă. Rockwell e între ei. Și toți trag de fată.



Scriitoarea află de la ei că de fapt ea e o fostă mega agentă care dăduse cu capul de gheață și cinci ani a fost în blackout. Cranston e ajutat de o psiholoagă, făcută de Catherine O’Hara - mama lui Kevin în Home Alone - și îi bagă scriitoarei în cap că ea de meserie dă cu pixul și el e tac-su. Și îi iese până apare Rockwell.



Cavill și Cena sunt personajele create de scriitoare și sunt absolut delicioși. Și ei și Cranston. Dar oricât de buni ar fi nu pot salva un script de rahat.



Și mai e o mâță spurcată pe care tanti cu poveștile o poartă peste tot cu ea, într-un rucsac de fitze. Mâță care în realitate e a soției regizorului Vaughn, topmodelul tinereții celor After Forty azi - Claudia Schiffer.



Putea să fie o comedie acțiune cu actori încântători de care să te bucuri în sala de cinema. Dar n-a fost.


După ARGYLLE m-am cam lămurit și cu Apple Studios. N-are treabă cu spiritul Apple. Top of the top.

Au bani gârlă dar fac filme de tot căktul.


Am crezut că Killers of the Flower Moon cu DiCaprio hidos și DeNiro cum e el mereu a fost un accident. Am zis că au vrut să-i facă lui Scorsese un fel de pomană cât e viu.


I-au dat pe mână 200 milioane de dolari și ăla a făcut un film lung cât o pandemie care a rezistat două săptămâni în sălile de cinema. Boring, întunecat și dezgustător de privit.


Iar bilete a vândut de 156 milioane. Sub nivelul mării. Bani aruncați în vânt de zici că erau dați de CNC-ul românesc. Cu banii ăia îți face Bromania 40 de Miami Bici și-i pune toată familia lui Machete pe afiș. Și mai aruncă și cu bani în groapa neagră din sănătate, de la privați la stat.


Borro'


DAR ȘTIȚI : DACĂ IUBIȚI FILMELE, MERGEȚI LA CINEMA SĂ LE VEDEȚI!!! NU VĂ LUAȚI DUPĂ PAREREA UNORA SAU ALTORA. A MEA SAU A ALTUIA CARE-ȘI DĂ CU PĂREREA. FIECARE AVEM PROPRIUL VANTAGE POINT. MERGEȚI, VEDEȚI ȘI BUCURAȚI-VĂ DE MAGIA MARELUI ECRAN ÎN SALA DE CINEMA. NICI UN DEVICE NU VA EGALA VREODATĂ EMOȚIA DATĂ DE ECRANUL ALB CARE PRINDE VIAȚĂ CÂND LUMINILE DIN JUR SE STING.


IMGS : IMDB.COM



Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
bottom of page